Een week bestaat
uit zeven dagen en iedere dag probeer je zo gevarieerd mogelijk te eten. Maar
dat valt niet altijd mee als je moet dealen met: aardappels, pasta, rijst, af
en toe een ovenschotel en een keer per week junkfood. Dus vandaar het recept
hoe je een quiche maakt!
Recept voor c.a. 3 personen.
Hartige taartdeeg
(plakken uit de vriezer)300 gram gehakt
Zakje gesneden sperzieboontjes
1 ui
4 eieren
125 ml verse slagroom
Zakje geraspte kaas
Zout
Peper
Italiaanse kruiden
bakboter
Springvorm van 20
centimeter doorsnede
Wok of koekenpan
Zo maak je het.
Verwarm de oven
voor op 200 graden en snij de ui in stukjes. Fruit de ui stukjes in de pan,
gebruik heel weinig of geen boter en voeg het gehakt erbij. Laat dit een paar
minuten bakken en voeg de sperzieboontjes erbij. Bak dit geheel c.a. 20 minuten
tot de sperzieboontjes gaar zijn. Klop ondertussen de vier eieren en het
bekertjes slagroom in een grote kom door elkaar. Breng het mengsel op smaak met
zout, peper en Italiaanse kruiden. Besmeer je springvorm met boter, zodat het
taartdeeg er niet aan vast plakt. Als dit gebeurd is, vul je de springvorm met
de plakken taartdeeg, dit zijn ongeveer zes plakken.
Nu kun je het
gehakt en de sperzieboontjes erbij voegen, kijk wel of er geen vocht in de pan
zit. Is dat wel het geval? Giet het dan eerst af. Doe het geheel voorzichtig in
de springvorm en voeg het geklopte mengsel erbij. Bestrooi de quiche met
geraspte kaas tot dat alles gedekt is.
Om je quiche er
leuk uit te laten zien vouw je de randjes over je vulling heen (zie foto). Zet
de quiche 45 minuten in de over en smullen maar!
Tip.
Je kunt de quiche
ook vullen met andere groenten zoals broccoli of uien. En in plaats van gehakt
kun je ook kipblokjes of vis gebruiken.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten