vrijdag 23 november 2012

Quiche met gehakt en sperzieboontjes


Een week bestaat uit zeven dagen en iedere dag probeer je zo gevarieerd mogelijk te eten. Maar dat valt niet altijd mee als je moet dealen met: aardappels, pasta, rijst, af en toe een ovenschotel en een keer per week junkfood. Dus vandaar het recept hoe je een quiche maakt!

Recept voor c.a. 3 personen.
Hartige taartdeeg (plakken uit de vriezer)
300 gram gehakt
Zakje gesneden sperzieboontjes
1 ui
4 eieren
125 ml verse slagroom
Zakje geraspte kaas
Zout
Peper
Italiaanse kruiden
bakboter

Springvorm van 20 centimeter doorsnede
Wok of koekenpan

Zo maak je het.

Verwarm de oven voor op 200 graden en snij de ui in stukjes. Fruit de ui stukjes in de pan, gebruik heel weinig of geen boter en voeg het gehakt erbij. Laat dit een paar minuten bakken en voeg de sperzieboontjes erbij. Bak dit geheel c.a. 20 minuten tot de sperzieboontjes gaar zijn. Klop ondertussen de vier eieren en het bekertjes slagroom in een grote kom door elkaar. Breng het mengsel op smaak met zout, peper en Italiaanse kruiden. Besmeer je springvorm met boter, zodat het taartdeeg er niet aan vast plakt. Als dit gebeurd is, vul je de springvorm met de plakken taartdeeg, dit zijn ongeveer zes plakken.

Nu kun je het gehakt en de sperzieboontjes erbij voegen, kijk wel of er geen vocht in de pan zit. Is dat wel het geval? Giet het dan eerst af. Doe het geheel voorzichtig in de springvorm en voeg het geklopte mengsel erbij. Bestrooi de quiche met geraspte kaas tot dat alles gedekt is.

Om je quiche er leuk uit te laten zien vouw je de randjes over je vulling heen (zie foto). Zet de quiche 45 minuten in de over en smullen maar!

Tip.

Je kunt de quiche ook vullen met andere groenten zoals broccoli of uien. En in plaats van gehakt kun je ook kipblokjes of vis gebruiken.
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten