maandag 5 november 2012

Oma's recepten; Rode kool


Het is al een paar dagen koud en regenachtig, dat houdt in: rode kool time! En dan heb ik het over verse, zelfgemaakte rode kool. Kijk gauw hoe het moet, en geniet van een heerlijk winters hapje.
Recept voor 4 personen.
½  verse grote rode kool
1 kilo goud granetten appels
6 eetlepels suiker (of meer naar eigen smaak)
Flinke scheut natuur azijn
Kaneel

Zo maak je het.
 
Haal het buitenblad van de kool af en snij een halve kool fijn. Alleen het fijne paarse blad gebruiken. Doe 5 centimeter water in de pan en voeg de koolsnippers erbij. Kook de snippers half gaar. Schil in die tijd de appels en snij ze in stukken van vier partjes. Voeg de appelpartjes bij de half gare kool. Doe er de flinke scheut natuur azijn bij en zes eetlepels suiker. Als je er van houdt, kun je er nog wat kaneelstokjes bij doen. Laat het geheel ander half uur koken. En vergeet tussen door niet te roeren!
Laat de kool afkoelen of eet hem warm op. Smikkelen maar!

Tip.
Rodekool hoef je niet te wassen! En hou je niet van paarse handen? Doe dan handschoenen aan, anders loop je de hele dag met gekleurde handen rond. Wat er erg lekker bij is, is aardappelpuree met gehaktballen of hachee vlees.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten