zaterdag 22 september 2012

Pompoensoep

De herfst staat voor de deur en er liggen weer pompoenen in de winkel. En daar hou ik van. Pompoensoep is heerlijk, dus als ze in de winkel liggen...moet je je kans grijpen.

Recept voor 4 personen.

0,75cl water
1 pompoen
2 runderboullion blokjes
Stokbrood
Geitenkaas


Zo maak je het.
Maak de pompoen schoon (zie filmpje voor tips) en snij hem in stukken. Zet het water op met de twee boullion blokjes en doe de pompoenstukken erin. Laat het geheel c.a. 15 minuten koken. Ondertussen verwarm je de oven voor en beleg je het stokbrood met de geitenkaas.

Pak de staafmixer uit de kast en pureren maar. Zorg dat het een glad geheel wordt. Als de oven warm is leg je het stokbrood erin tot de geitenkaas gesmolten is.

Ik vind persoonlijk dat de soep geen room of iets anders nodig heeft. Maar het kan natuurlijke wel!

http://www.youtube.com/watch?v=IO0OIcUxuMg



Geen opmerkingen:

Een reactie posten