dinsdag 18 september 2012

Frambozen en een Belgische wafel

Wat een heerlijke dessert. Verse frambozen met een Belgische wafel. Niet moeilijke om te maken en iedereen zal ervan genieten.

Recept voor 12 รก 15 wafels.

300 gram zelfrijzende bakmeel
1/2 liter melk
snufje zout
75 gram witter basterdsuiker
100 gram boter
twee eieren
poedersuiker
bakje frambozen
verse munt

Zo maak je het.

Klop de boter met de suiker en het zout schuimig. Roer de eieren en een voor een doorheen. Roer de helft van de melk er beetje bij beetje door. Zeef het bakmeel boven het eimengsel. Spatel de bloem er doorheen en schenk de rest van de melk al roerend bij het beslag.
Laat het wafelijzer warm worden; bestrijk het met boter en giet er een laagje deeg in. Sluit het ijzer en bak de wafels aan beide kanten goudbruin. Serveer de wafels frambozen, een kleine takje munt en poedersuiker.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten