Recept voor 6 personen.
3 liter water
3 ons mager rundvlees/soepvlees
3 Maggie bouillon blokjes
1 á 2 Knorr rund bouillon blokjes
1 ui
½ knolselderij
1 zakje soepgroenten
Pak een grote pan
en doe er koud water in en voeg het soepvlees erbij. Dit laat je even koken,
komt er schuim af? Giet dan het vieze water weg en was het soepvlees af met
koud water. Zet opnieuw koud water op. Ruim drie liter. Laat het water koken en
leg het soepvlees erin. Zodra het soepvlees erin zit, moet je het fornuis klein zetten. Soepvlees mag absoluut niet koken. Doe
er een ui bij en snij een halve knolselderij in drie plakken. Voeg de drie
Maggie bouillon blokjes bij en laat het
geheel vier uur trekken.
Doe de soepgroenten
in een klein pannetje met water en laat het heel eventjes koken. Haal de ui en
de knolselderij uit de grote soeppan. Ook het soepvlees haal je eruit. Dat snij
je in kleine stukjes. Doe een handje vol soepvlees terug in de grote pan. Je
voegt de soepgroenten met een heel klein beetje water erbij. Laat het geheel
samen opwarmen. Is het naar je smaak nog wat te flauw? Dan kun je er een á twee
Knorr rund bouillon blokjes bij doen.
Je kunt er letter
vermicelli bijvoegen.
Persoonlijk vind ik
het altijd erg lekker om een beschuit in mijn soepkommetje te doen. En heb je te veel gemaakt? Dan laat je de soep afkoelen en vries je het gewoon in!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten