zaterdag 29 september 2012

Oma's recepten; Groentesoep

Groentesoep is lekker en gezond. En dan heb je wel groentesoep uit blik of Unox soep uit zak. Maar niets gaat boven oma's groentesoep. Trek er even de tijd voor uit, maar dan heb je ook wat.

Recept voor 6 personen.
3 liter water
3 ons mager rundvlees/soepvlees
3 Maggie bouillon blokjes
1 á 2 Knorr rund bouillon blokjes
1 ui
½ knolselderij           
1 zakje soepgroenten

 Zo maak je het.

Pak een grote pan en doe er koud water in en voeg het soepvlees erbij. Dit laat je even koken, komt er schuim af? Giet dan het vieze water weg en was het soepvlees af met koud water. Zet opnieuw koud water op. Ruim drie liter. Laat het water koken en leg het soepvlees erin. Zodra het soepvlees erin  zit, moet je het fornuis klein zetten. Soepvlees mag absoluut niet koken. Doe er een ui bij en snij een halve knolselderij in drie plakken. Voeg de drie Maggie bouillon blokjes bij en laat het  geheel vier uur trekken.

Doe de soepgroenten in een klein pannetje met water en laat het heel eventjes koken. Haal de ui en de knolselderij uit de grote soeppan. Ook het soepvlees haal je eruit. Dat snij je in kleine stukjes. Doe een handje vol soepvlees terug in de grote pan. Je voegt de soepgroenten met een heel klein beetje water erbij. Laat het geheel samen opwarmen. Is het naar je smaak nog wat te flauw? Dan kun je er een á twee Knorr rund bouillon blokjes bij doen.

 Tip.

Je kunt er letter vermicelli bijvoegen.
Persoonlijk vind ik het altijd erg lekker om een beschuit in mijn soepkommetje te doen. En heb je te veel gemaakt? Dan laat je de soep afkoelen en vries je het gewoon in!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten