Overdag is het warm
en ’s avonds zwoele temperaturen. Vooral vandaag is het zo’n dag. Dus tijd voor
de tweede ronde van gezonde bbq snacks met als aanvulling mediterrane groenten.
Dat wordt volop genieten en smullen.
Bruchetta
Zie Gezonde BBQ
snacks part 1Kleine aardappeltjes gevuld met gerookte zalm
Ingrediënten voor 4 personen
24 kleine
aardappeltjes
150 gr gerookte
zalm3 el zure room
1 rode ui, fijn gesnipperd
1 bakje bieslook, fijn geknipt/gesneden
1 el olijfolie
PeperZout
Zo maak je het
Kook de
aardappeltjes c.a. 10 minuten en laat ze afkoelen. Ik raad je aan om ’s
ochtends of vroeg in de middag de aardappeltjes te koken zodat ze goed kunnen
afkoelen.
Meng ondertussen de
gerookte zalm, zure room, rode ui en bieslook in een kommetje en maak het
mengsel op smaak met zout en peper. Snij de afgekoelde aardappeltjes door
midden en snij aan beide kanten het kontje eraf zodat ze op de een bord blijven
staan. Schep met een klein lepeltje wat kruim uit de aardappeltjes en vul het
kuiltje met zalmvulling. Plaats de aardappeltjes op een bord of op schaal en
serveren maar!
Tonijndipsaus
met cajunkruiden
Ingrediënten voor
4 personen
1 el margarine of
boter
1 uitje, fijn
gesneden1 el cajunkruiden
2 el fijngesneden bleekselderij
2 el groene paprika, in fijne blokjes gesneden
1 blik tonijn, uitgelekt
250 gr roomkaas
1 pak tortilla’s
Zo maak je het
Laat de margarine
of boter smelten in een pan en voeg de ui en cajunkruiden toe. Bak het samen
tot het erg donker is. En haal dan de pan van het vuur.
Meng het
ui-mengsel, de bleekselderij, groene paprika, tonijn en roomkaas goed door
elkaar in een kom met een vork. Als je het niet meteen serveert zet het dan
afgedekt in de koelkast. Tijdens de barbecue gril je enkele tortilla’s en deze
dip je in de tonijndipsaus. Het geeft een heerlijke zachte, verfrissende smaak
met een lichte bite.
Mediterrane
groenten
Ingrediënten voor
4 personen
1 gele, rode en
groene paprika, in reepjes
5 lente-uitjes, in
reepjes1 bakje mini champignons
1 courgette, in reepjes
Olijfolie
ZoutPeper
Italiaanse kruiden of oregano
Zo maak je het
Snij alle groenten
in dunne reepjes behalve de mini champignons, die laat je heel. Bak of gril de
groenten c.a. 10 minuten in olijfolie en bestrooi het met peper en zout. Als finishing
touche voor het serveren bestrooi je de groenten met de Italiaanse kruiden of
oregano voor de typische mediterrane smaak. Het is een heerlijk bijgerecht
wanneer je steak of biefstuk bakt op de barbecue.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten