vrijdag 2 augustus 2013

Gezonde BBQ snacks part 2


Overdag is het warm en ’s avonds zwoele temperaturen. Vooral vandaag is het zo’n dag. Dus tijd voor de tweede ronde van gezonde bbq snacks met als aanvulling mediterrane groenten. Dat wordt volop genieten en smullen.

Bruchetta
Zie Gezonde BBQ snacks part 1

Kleine aardappeltjes gevuld met gerookte zalm

Ingrediënten voor 4 personen

24 kleine aardappeltjes
150 gr gerookte zalm
3 el zure room
1 rode ui, fijn gesnipperd
1 bakje bieslook, fijn geknipt/gesneden

1 el olijfolie
Peper
Zout

Zo maak je het

Kook de aardappeltjes c.a. 10 minuten en laat ze afkoelen. Ik raad je aan om ’s ochtends of vroeg in de middag de aardappeltjes te koken zodat ze goed kunnen afkoelen.

Meng ondertussen de gerookte zalm, zure room, rode ui en bieslook in een kommetje en maak het mengsel op smaak met zout en peper. Snij de afgekoelde aardappeltjes door midden en snij aan beide kanten het kontje eraf zodat ze op de een bord blijven staan. Schep met een klein lepeltje wat kruim uit de aardappeltjes en vul het kuiltje met zalmvulling. Plaats de aardappeltjes op een bord of op schaal en serveren maar!

Tonijndipsaus met cajunkruiden

Ingrediënten voor 4 personen

1 el margarine of boter
1 uitje, fijn gesneden
1 el cajunkruiden
2 el fijngesneden bleekselderij
2 el groene paprika, in fijne blokjes gesneden
1 blik tonijn, uitgelekt
250 gr roomkaas

1 pak tortilla’s

Zo maak je het

Laat de margarine of boter smelten in een pan en voeg de ui en cajunkruiden toe. Bak het samen tot het erg donker is. En haal dan de pan van het vuur.

Meng het ui-mengsel, de bleekselderij, groene paprika, tonijn en roomkaas goed door elkaar in een kom met een vork. Als je het niet meteen serveert zet het dan afgedekt in de koelkast. Tijdens de barbecue gril je enkele tortilla’s en deze dip je in de tonijndipsaus. Het geeft een heerlijke zachte, verfrissende smaak met een lichte bite.

Mediterrane groenten

Ingrediënten voor 4 personen

1 gele, rode en groene paprika, in reepjes
5 lente-uitjes, in reepjes
1 bakje mini champignons
1 courgette, in reepjes

Olijfolie
Zout
Peper
Italiaanse kruiden of oregano

Zo maak je het

Snij alle groenten in dunne reepjes behalve de mini champignons, die laat je heel. Bak of gril de groenten c.a. 10 minuten in olijfolie en bestrooi het met peper en zout. Als finishing touche voor het serveren bestrooi je de groenten met de Italiaanse kruiden of oregano voor de typische mediterrane smaak. Het is een heerlijk bijgerecht wanneer je steak of biefstuk bakt op de barbecue.
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten