Van boven naar beneden:
Avocado salade
Ingrediënten voor
4 personen
1 avocado5 rijpe tomaten
1 rode ui
Olijfolie
PeperZout
Zo maak je het
Snij de avocado,
tomaten en ui in fijne stukjes, besprenkel het met olijfolie en breng het op
smaak met peper en zout. Zo heb je een simpele, gezonde en erg lekkere salade.
Tonijnfritta’s
Ingrediënten voor
4 personen4 sneetjes brood (volkoren of wit)
375 ml melk
1 uitje
2 blikken tonijn à 170 gr
3 eieren
250 gr geraspte kaas
2 el mayonaise
Peper
ZoutMuffinvorm
Zo maak je het
Verwarm de oven
voor op 180 graden. In tussen verwijder je de korstjes van het brood en week
dit in een grote kom met melk. Snipper het uitje in hele fijne stukjes en klop
de eieren, dit voeg je samen met de rest van de ingrediënten in de kom. Meng
alles goed door elkaar. Vet de muffinvorm in met boter en vul het mengsel bijna
tot de rand. Zet de fritta’s 15 minuten in de oven tot ze goudbruin en gestold
zijn. Laat ze even in de oven afkoelen om instorten te voorkomen en serveren
maar.
Bruchetta
Ingrediënten voor
4 personen1 ciabatta
5 tomaten
1 rode ui
Verse basilicum
Olijfolie
BalsamicodressingPeper
Zout
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden. In tussen snij je de tomaten, rode ui en basilicum in fijne stukjes. Doe dit alles in een grote kom en giet er wat balsamicodressing overheen. Om het op smaak te brengen bestrooi je het de salade met wat peper en zout.
Snij de ciabatta in stukken (niet te dun) en leg ze c.a. 5 minuten in de oven. Na die 5 minuten haal je de ciabatta eruit en besprenkel je de stukken met olijfolie. Verdeel hierna de salade op de stukjes brood en voilá, je bruchetta is klaar om geserveerd te worden.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten