Watermeloen
met limoensiroop
Ingrediënten voor
4 personen
1 limoen25 gr tafelsuiker
1 kilo watermeloen
1 el fijngesneden munt
Zo maak je het
Doe de limoensap en
de suiker in een pannetje. Laat het suiker op een laag vuur oplossen en kook
het mengsel 1 minuut tot er een siroop ontstaat. Doe de siroop in een kannetje
en laat het 20 min. afkoelen. Daarna zet je het kannetje een uur in de
koelkast.
Wanneer de siroop
lang genoeg in de koelkast heeft gestaan snij je de meloen in stukjes. Vang
zoveel mogelijk sap op en doe het in een kom. Giet de siroop er overheen en
meng het goed door elkaar. Voor een beetje kleur en wat extra smaak strooi je
de fijn gesneden munt er overheen. Hou je niet zo van munt? Dan kan je het
gerust weg laten.
Cherrytomaatjes
met feta en basilicum
Ingrediënten voor
4 personen
1 bakje
cherrytomaatjes1 blok verse feta, snij je in blokjes
1 bak of plantje verse basilicum
Mini
cocktailprikkers
OlijfolieVers gemalen peper
Vers gemalen zout
Zo maak je het
Snij de tomaatjes
doormidden en prik de ene helft aan een prikkertje samen met een fetablokje en
een basilicumblaadje. Doe de andere kant er bij en tadaa, klaar! Herhaal dit
totdat alle tomaatjes op zijn. Voor wat extra smaak kan je er olijfolie
overheen gieten en bestrooien met vers gemalen peper en zout.
Pesto-mozzarella
bruchetta
Ingrediënten voor
4 personen
1 ciabatta1 zakje mini mozzarella bolletjes
1 bakje verse pesto
Zo maak je het
Dit is zo simpel
als het maar zijn kan. Je snijdt de ciabatta in plakken (niet te dun) je
besmeert de plakken met een laag pesto. De mozzarella bolletjes snij je in
plakjes en verdeel je over de ciabatta. En klaar is kees!
Komkommer-zalmhapjes
Ingrediënten voor
4 personen
1 komkommer, in de
lengte gehalveerd1 tl citroensap
3 el bieslook, fijn geknipt/gesneden
125 gr ricotta
200 gr gerookte zalm, in reepjes
Mini
cocktailprikkers
Zo maak je het
Haal met een
theelepel de zaadjes uit de gehalveerde komkommer. Vul dit op met ricotta en
besprenkel het met citroensap. Snij de gevulde komkommer in stukjes van 1,5 cm
en draai hier de reepjes zalm omheen. Voor wat extra smaak en garnering strooi
je er wat bieslook op. Om het makkelijk te serveren prik je overal een mini
cocktailprikker aan en komkommer eten was nog nooit zo’n feest.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten