vrijdag 16 augustus 2013

Gezonde BBQ snacks part 3

Oké vooruit dan, de laatste vier gezonde barbecue snacks voor deze heerlijke zwoele zomer. Vonden jullie de vorige snacks lekker? Deze zijn totaal anders. De snacks zijn koel, verfrissend en hartig. En misschien is de watermeloen wel een leuk idee voor een toetje.

Watermeloen met limoensiroop

Ingrediënten voor 4 personen
1 limoen
25 gr tafelsuiker
1 kilo watermeloen
1 el fijngesneden munt

Zo maak je het
Doe de limoensap en de suiker in een pannetje. Laat het suiker op een laag vuur oplossen en kook het mengsel 1 minuut tot er een siroop ontstaat. Doe de siroop in een kannetje en laat het 20 min. afkoelen. Daarna zet je het kannetje een uur in de koelkast.

Wanneer de siroop lang genoeg in de koelkast heeft gestaan snij je de meloen in stukjes. Vang zoveel mogelijk sap op en doe het in een kom. Giet de siroop er overheen en meng het goed door elkaar. Voor een beetje kleur en wat extra smaak strooi je de fijn gesneden munt er overheen. Hou je niet zo van munt? Dan kan je het gerust weg laten.

Cherrytomaatjes met feta en basilicum

Ingrediënten voor 4 personen
1 bakje cherrytomaatjes
1 blok verse feta, snij je in blokjes
1 bak of plantje verse basilicum

Mini cocktailprikkers
Olijfolie
Vers gemalen peper
Vers gemalen zout

Zo maak je het
Snij de tomaatjes doormidden en prik de ene helft aan een prikkertje samen met een fetablokje en een basilicumblaadje. Doe de andere kant er bij en tadaa, klaar! Herhaal dit totdat alle tomaatjes op zijn. Voor wat extra smaak kan je er olijfolie overheen gieten en bestrooien met vers gemalen peper en zout.

Pesto-mozzarella bruchetta

Ingrediënten voor 4 personen
1 ciabatta
1 zakje mini mozzarella bolletjes
1 bakje verse pesto

Zo maak je het
Dit is zo simpel als het maar zijn kan. Je snijdt de ciabatta in plakken (niet te dun) je besmeert de plakken met een laag pesto. De mozzarella bolletjes snij je in plakjes en verdeel je over de ciabatta. En klaar is kees!

Komkommer-zalmhapjes

Ingrediënten voor 4 personen
1 komkommer, in de lengte gehalveerd
1 tl citroensap
3 el bieslook, fijn geknipt/gesneden
125 gr ricotta
200 gr gerookte zalm, in reepjes

Mini cocktailprikkers

Zo maak je het

Haal met een theelepel de zaadjes uit de gehalveerde komkommer. Vul dit op met ricotta en besprenkel het met citroensap. Snij de gevulde komkommer in stukjes van 1,5 cm en draai hier de reepjes zalm omheen. Voor wat extra smaak en garnering strooi je er wat bieslook op. Om het makkelijk te serveren prik je overal een mini cocktailprikker aan en komkommer eten was nog nooit zo’n feest.
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten