Ingrediƫnten voor 4 personen:
250 gram pastinaak250 gram stoofperen
1 komkommer
2 groentebouillon blokjes
c.a. 0,75 ml water (ligt aan de hoeveelheid vocht dat van de stoofpeertjes af komt)
Kookpan
Staafmixer
Bereidingswijze:
Schil de stoofpeertjes en laat ze een uur stoven met een
laagje water op laag vuur. Maak de pastinaak schoon en snij deze in schijfjes.
Voeg de schijfjes pastinaak en de twee groentebouillon blokjes bij de
stoofpeertjes en laat ze gaar koken. Is er genoeg vocht van de peertjes vrij
gekomen? Dan hoef je geen water toe te voegen.
Pureer de gekookte pastinaak en stoofpeertjes met de
staafmixer tot een glad geheel. Vind je de soep te dik? Voeg er dan wat water
bij. Voor een pittige bite roer je er een snufje gemalen chilipeper doorheen.
De hoeveelheid is geheel naar eigen smaak, dus tussendoor proeven!
Wat zeker niet mag ontbreken bij de soep zijn de smalle
reepjes komkommer. De komkommer zorgt voor de frisheid en geeft een verassende
smaak. Je legt een klein handje komkommer op ieder soepbord en daar giet je de
soep overheen.
Geniet van de zoete, frisse en pittige smaaksensatie!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten