maandag 8 april 2013

Pastinaak-peer soep

De groenteboer keek me nogal raar aan toen ik bij de kassa kwam met mijn pastinaak en stoofperen. Ook thuis hadden ze een hard hoofd in de combinatie. Maar geloof me, het is heerlijk!

Ingrediƫnten voor 4 personen:
250 gram pastinaak
250  gram stoofperen
1 komkommer
2 groentebouillon blokjes
c.a. 0,75 ml water (ligt aan de hoeveelheid vocht dat van de stoofpeertjes af komt)

Kookpan
Staafmixer

Bereidingswijze:
Schil de stoofpeertjes en laat ze een uur stoven met een laagje water op laag vuur. Maak de pastinaak schoon en snij deze in schijfjes. Voeg de schijfjes pastinaak en de twee groentebouillon blokjes bij de stoofpeertjes en laat ze gaar koken. Is er genoeg vocht van de peertjes vrij gekomen? Dan hoef je geen water toe te voegen.

Pureer de gekookte pastinaak en stoofpeertjes met de staafmixer tot een glad geheel. Vind je de soep te dik? Voeg er dan wat water bij. Voor een pittige bite roer je er een snufje gemalen chilipeper doorheen. De hoeveelheid is geheel naar eigen smaak, dus tussendoor proeven!

Wat zeker niet mag ontbreken bij de soep zijn de smalle reepjes komkommer. De komkommer zorgt voor de frisheid en geeft een verassende smaak. Je legt een klein handje komkommer op ieder soepbord en daar giet je de soep overheen.

Geniet van de zoete, frisse en pittige smaaksensatie!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten