vrijdag 15 maart 2013

Aardappeltjes uit de oven

Nederland, het land van de aardappelen. Gelukkig voor ons Nederlanders zijn er een hoop varianten van aardappelen. De gekookte kennen we natuurlijk allemaal. Maar ik heb iets lekkers voor jullie gevonden, wat misschien nog niet zo bekent is.

Recept voor 4 personen.
1 kilo kleine rode aardappeltjes
1 teentje knoflook
olijfolie
oregano
zout
peper

Zo maak je het.
Snij in alle aardappelen een kruis (zie foto) en kook de aardappeltjes 5 minuten. Laat de aardappeltjes afkoelen. Als ze afgekoeld zijn verwarm je de oven voor op 200 graden hete lucht. Leg de aardappeltjes keurig op een rijtje op de bakplaat van de oven. Hierna bereid je de marinade. Dat doe je als volgt: giet een flinke scheut olijfolie in een kommetje, daar pers je het teentje knoflook bij, flink wat zout en peper toevoegen. En voor wat Italiaanse smaak in je keuken voeg je oregano toe. Dit roer je goed door elkaar.
Bestrijk met een kwast ieder aardappeltje met de marinade. Vooral goed in de kruisjes die je erin hebt gesneden. Zo trekt de smaak goed in de aardappeltjes. Laat het 10 minuten intrekken en zet dan de bakplaat met aardappeltjes 30 minuten in de oven.

Heerlijk en verassend.

Tip.
Gevulde courget met fetakaas is heerlijk om erbij te serveren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten