Drumsticks! Wie lust ze nou niet? Lekker met je vingers het vlees eraf peuzelen. Ook een van de weinige dingen die je met je handen mag eten overigens. En als ze lekker gaar zijn, is het verrukelijk!
Recept voor 4
personen.
8 grote drumsticksZout
Peper
Nootmuskaat
Blue band boter
Roomboter
1 jus blok van Maggie of Knorr
Grote braadpan of een koekenpan met een flinke hoge rand.
Zo maak je het.
Leg de acht
drumsticks een uur in een kom met water en zout i.v.m. met de zuiverheid en
het zout trekt ook in de drumsticks. Droog de drumsticks af met een theedoek en
doe er een klein beetje zout, peper en een klein beetje nootmuskaat overheen
(alleen als je van nootmuskaat houdt). Doe een flink stuk Blue band boter in de
pan, en een flink stuk roomboter. Dan krijg je een lekker jus. Laat de boter
smelten. Leg de drumsticks er twee aan twee in. De drumsticks mogen pas in de
pan als de boter sist. Anders is het niet warm genoeg. Je laat ze aan alle
kanten mooi goud bruin worden. En dan leg je de volgende twee drumsticks erin.
Deze handeling herhaal je totdat je alle drumsticks gebakken hebt.
Pak een soepkom en
brokkel er de jus blok erin en voeg er water bij. Dit roer je tot een glad
geheel. Voeg het mengsel bij de drumsticks. En leg de deksel op en laat het
lekker sudderen. Vergeet niet om het vuur klein te zetten. Anders branden je
drumsticks aan. Je moet niet vergeten om tussendoor te kijken. Want je kip mag
niet droog komen te staan. Gaat dat wel gebeuren? Giet er dan een beetje water
bij.
Tip.
Trek een schort aan
of een oude bloes. Want de kip kan erg spetteren. Dus wees alert voor vet
vlekken en dat je je niet verbrand.
De drumsticks komen
goed tot zijn recht met gekookte aardappelen, verse wortjetjes en peultjes. Ook
erg lekker met wortelstamp.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten