Recept voor 4
personen.
1 hele kip, bij
voorkeur een biologische kip (en als je grote eters hebt neem je twee kippen en
verdubbel je alles)
75 gram roomboter1/2 bakje dille
1/2 bakje peterselie
1 teen knoflook
Zout
Peper
Ovenschaal
knoflookperser
Zo maak je het.
Je zorgt dat de roomboter
op kamertemperatuur is, anders kan je er niks mee. Je snijdt het halve bakje
dille en peterselie helemaal fijn. Ondertussen verwarm je de oven voor op 180
graden hete lucht. Je voegt de dille, peterselie en de geperste teen knoflook
samen met de roomboter. Je brengt nog wat extra smaak aan de boter om er zout
en peper bij te voegen. En dit geheel roer je goed door elkaar. De binnenkant
van de kip vul je driekwart met de zelfgemaakte kruidenboter.
Zet de kip 45
minuten in de oven. Als de tijd om is, haal je de kip eruit en besmeer je de
bovenkant
van de kip met de boter wat nog over is. Dan zet je de kip nog ruim
een kwartier terug in de oven. Het gevogelte moet namelijk wel goed gaar zijn. En
smullen maar!
Tip.
Er is van alles
lekker om bij de kip te eten. Zelf heb ik het klaar gemaakt met vers gebakken
aardappeltjes en tuinbonen. Maar het is ook erg lekker met spaghetti en
groenten naar keuze.
Bron: Allerhande
Geen opmerkingen:
Een reactie posten