maandag 29 oktober 2012

Kip uit de oven; gevuld met zelfgemaakte kruidenboter

Kip uit de oven is erg lekker! Je kunt gewoon een kaal kippetje zonder marinade klaar maken, of een voor gemarineerde kip. Maar niets gaat boven zelf marineren! Ik ga jullie uitleggen hoe je een heerlijke kip klaar kunt maken, gevuld met zelfgemaakte kruidenboter.

Recept voor 4 personen.

1 hele kip, bij voorkeur een biologische kip (en als je grote eters hebt neem je twee kippen en verdubbel je alles)
75 gram roomboter
1/2 bakje dille
1/2 bakje peterselie
1 teen knoflook
Zout
Peper

Ovenschaal
knoflookperser

Zo maak je het.

Je zorgt dat de roomboter op kamertemperatuur is, anders kan je er niks mee. Je snijdt het halve bakje dille en peterselie helemaal fijn. Ondertussen verwarm je de oven voor op 180 graden hete lucht. Je voegt de dille, peterselie en de geperste teen knoflook samen met de roomboter. Je brengt nog wat extra smaak aan de boter om er zout en peper bij te voegen. En dit geheel roer je goed door elkaar. De binnenkant van de kip vul je driekwart met de zelfgemaakte kruidenboter.

Zet de kip 45 minuten in de oven. Als de tijd om is, haal je de kip eruit en besmeer je de bovenkant
van de kip met de boter wat nog over is. Dan zet je de kip nog ruim een kwartier terug in de oven. Het gevogelte moet namelijk wel goed gaar zijn. En smullen maar!

Tip.
Er is van alles lekker om bij de kip te eten. Zelf heb ik het klaar gemaakt met vers gebakken aardappeltjes en tuinbonen. Maar het is ook erg lekker met spaghetti en groenten naar keuze.


 

Bron: Allerhande

Geen opmerkingen:

Een reactie posten