zondag 14 oktober 2012

Kerrie kalkoen met rijst

Wil je de extra zomerkilotjes eraf? Maar toch lekker eten? Dan is dit een erg lekker en makkelijk te maken recept!

Recept voor 4 personen.
8 plakken kalkoen filet (a la minute)
0,25 L magere yoghurt
Kerriepoeder (c.a. 6 theelepeltjes)
1 teentje knoflook
300 gram witte rijst
1 bakje kastanje champignons
3 rode uien
Zout
Peper

Zo maak je het.
Je begint met de marinade voor de kalkoen filet. Pak een grote kom en doe er de yoghurt in. Pers het teentje knoflook boven de kom met yoghurt, en doe er de kerriepoeder in. Meng het geheel met elkaar en om het op smaak te brengen doe je er zout en peper bij.
Meng de plakken kalkoen filet met de marinade in de kom en dek het geheel af met vershoudfolie. Laat de gemarineerde kalkoen filet een half uur in de koelkast staan.

Als de kalkoen in de koelkast staat, zet je het water voor de rijst op en breng dit aan de kook. Ondertussen snij je de kastanje champignons en de rode uien. Als het water kookt, laat je de rijst tien minuten koken. Na die tien minuten giet je het af en doe je er wat boter doorheen. Leg de deksel weer op de pan en een keer flink schudden. Zo voorkom je dat de rijst aan elkaar plakt. Laat de rijst vijftien minuten rusten.

Als de rijst aan het rusten is wok je de kastanje champignons en de rode uien tot ze gaar zijn. Voeg de rijst erbij en roer het geheel door elkaar.
Nu bak je de kalkoen filets in een koekenpan. Als het past allemaal tegelijk op een hoog voor. Je bakt de kalkoen filets c.a. 6 minuten.

Tip.
Om de marinade beter in de kalkoen filet te laten trekken, maak je in ieder plakje een paar sneetjes.
Weet je niet zeker of de kalkoen filet gaar is? Snij er dan een keer in om te kijken.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten