woensdag 31 oktober 2012

Interessante gratis app!

Na wat rond snuffelen op internet kwam ik een interessante gratis  app tegen voor je iphone en android. De ‘Keurmerkenwijzer.

Biologisch, Fair Trade, ecologisch en diervriendelijk zijn is helemaal hip. Maar soms best verwarrend wat nu wel en niet goed is. Deze app wijst je keurig de weg. Je kunt zien welke keurmerken er zijn, wat ze betekenen en hoe ze bekeken worden. Hartstikke handig! Dus je kunt je boodschappenwagen met een gerust hart vol Fair Trade spullen gooien.

Te downloaden op: www.milieucentraal.nl

Recensie; zeven nieuwe cupcake smaken.

Cupcakes, daar houdt iedereen van. Een heerlijke kleine zoetigheid wat precies genoeg is. Van gebak raak je gauw vol, en van een brownie word je snel misselijk. Dus lang leve de cupcake!

Nou ben ik degene met het  geluk om nieuwe high tea gerechtjes van Zoet&Zo te proeven én beoordelen. Ik had de eer om zeven (ja je leest het goed) nieuwe smaken uit te proberen en daar mijn mening over te geven. Ik moet wel eerlijk bekennen, over de zeven cupcakes heb twee dagen gedaan, anders werd ik wel misselijk.
De zeven nieuwe smaken zijn: Amandel-kers, witte chocolade-mango, truffel, vanille-parline, kruidige herfst cupcake, citroen en oranje boven. De zeven stuks waren allemaal erg lekker. Maar mijn voorkeur gaat toch uit naar amandel-kers, citroen en oranje boven. En met stipt op één: Amandel-kers. De topping van dit cakeje was echt super lekker. Het kan ook komen door mijn liefde voor kersen. Bovendien vind ik een topping op een cakeje altijd iets speciaals hebben. Net dat extra schattige wat er op het cupcakeje thuis hoort.

Ben je benieuwd naar meer? Of wil je graag een high tea reserveren voor vrienden of familie? Kijk dan gauw op: www.facebook.com/zoetzo.
 

maandag 29 oktober 2012

Kip uit de oven; gevuld met zelfgemaakte kruidenboter

Kip uit de oven is erg lekker! Je kunt gewoon een kaal kippetje zonder marinade klaar maken, of een voor gemarineerde kip. Maar niets gaat boven zelf marineren! Ik ga jullie uitleggen hoe je een heerlijke kip klaar kunt maken, gevuld met zelfgemaakte kruidenboter.

Recept voor 4 personen.

1 hele kip, bij voorkeur een biologische kip (en als je grote eters hebt neem je twee kippen en verdubbel je alles)
75 gram roomboter
1/2 bakje dille
1/2 bakje peterselie
1 teen knoflook
Zout
Peper

Ovenschaal
knoflookperser

Zo maak je het.

Je zorgt dat de roomboter op kamertemperatuur is, anders kan je er niks mee. Je snijdt het halve bakje dille en peterselie helemaal fijn. Ondertussen verwarm je de oven voor op 180 graden hete lucht. Je voegt de dille, peterselie en de geperste teen knoflook samen met de roomboter. Je brengt nog wat extra smaak aan de boter om er zout en peper bij te voegen. En dit geheel roer je goed door elkaar. De binnenkant van de kip vul je driekwart met de zelfgemaakte kruidenboter.

Zet de kip 45 minuten in de oven. Als de tijd om is, haal je de kip eruit en besmeer je de bovenkant
van de kip met de boter wat nog over is. Dan zet je de kip nog ruim een kwartier terug in de oven. Het gevogelte moet namelijk wel goed gaar zijn. En smullen maar!

Tip.
Er is van alles lekker om bij de kip te eten. Zelf heb ik het klaar gemaakt met vers gebakken aardappeltjes en tuinbonen. Maar het is ook erg lekker met spaghetti en groenten naar keuze.


 

Bron: Allerhande

zondag 28 oktober 2012

'Maak de smaak battle', and the winner is?

Wie houdt er nu niet van chips? Die heerlijke snack waarvan de zak altijd leeg moét. Ook al had je je nog zo voorgenomen om maar één schaaltje te nemen.

Lays had een ‘Maak de smaak battle’ zoals de meeste van jullie wel weten. En deze battle heeft gewonnen….*trommel geroffel, erg spannend* SPICY REGGAE CHICKEN!!! Persoonlijk ben ik erg blij met deze keuze.

 Wat vinden jullie? Was dat ook jullie favoriet? Of toch Aioli e Aglio of Wiskey Cocktail?
 
 
 

woensdag 24 oktober 2012

Zoet & Zo


Zoet & Zo is een super leuk bedrijfje wat gespecialiseerd is in high tea. Ilse Steenbakkers is de oprichter van dit geweldige concept.

Vier je je verjaardag, geef je een brunch of moet je hapjes maken voor sinterklaas omdat de hele familie bij je langs komt? Dan is het geven van een high tea de oplossing! Zoet & Zo zorgt voor een volledig assortiment van lekkere hapjes.

En zal ik jullie iets verklappen? Ik ga recensies schrijven over nieuwe hapjes die worden gemaakt door Ilse! Dus hou mijn blog in de gaten over alle ins en outs en like de facebookpagina van Zoet & Zo.

http://www.facebook.com/#!/zoetzo



Cookiemonster cupcakes

Ministroopwafels met kaneelvulling

maandag 22 oktober 2012

Miniatuur eten

Via de Marieclair kwam ik op een super leuke site terecht waar ze miniatuur eten laten zien. Shay Aaron uit Israël maakt dit grappige eten. Eigenlijk zijn alle etenswaren op miniatuur gebied beschikbaar. Niet dat je ze echt kunt eten, maar de kaas, groenten, steaks en alles wat je je maar kunt bedenken, zien er levens echt uit!



Aan de lucifer kun je zien hoe klein het is!





De sushi is mijn favoriete. Ziet er heerlijk uit toch?

zondag 14 oktober 2012

Kerrie kalkoen met rijst

Wil je de extra zomerkilotjes eraf? Maar toch lekker eten? Dan is dit een erg lekker en makkelijk te maken recept!

Recept voor 4 personen.
8 plakken kalkoen filet (a la minute)
0,25 L magere yoghurt
Kerriepoeder (c.a. 6 theelepeltjes)
1 teentje knoflook
300 gram witte rijst
1 bakje kastanje champignons
3 rode uien
Zout
Peper

Zo maak je het.
Je begint met de marinade voor de kalkoen filet. Pak een grote kom en doe er de yoghurt in. Pers het teentje knoflook boven de kom met yoghurt, en doe er de kerriepoeder in. Meng het geheel met elkaar en om het op smaak te brengen doe je er zout en peper bij.
Meng de plakken kalkoen filet met de marinade in de kom en dek het geheel af met vershoudfolie. Laat de gemarineerde kalkoen filet een half uur in de koelkast staan.

Als de kalkoen in de koelkast staat, zet je het water voor de rijst op en breng dit aan de kook. Ondertussen snij je de kastanje champignons en de rode uien. Als het water kookt, laat je de rijst tien minuten koken. Na die tien minuten giet je het af en doe je er wat boter doorheen. Leg de deksel weer op de pan en een keer flink schudden. Zo voorkom je dat de rijst aan elkaar plakt. Laat de rijst vijftien minuten rusten.

Als de rijst aan het rusten is wok je de kastanje champignons en de rode uien tot ze gaar zijn. Voeg de rijst erbij en roer het geheel door elkaar.
Nu bak je de kalkoen filets in een koekenpan. Als het past allemaal tegelijk op een hoog voor. Je bakt de kalkoen filets c.a. 6 minuten.

Tip.
Om de marinade beter in de kalkoen filet te laten trekken, maak je in ieder plakje een paar sneetjes.
Weet je niet zeker of de kalkoen filet gaar is? Snij er dan een keer in om te kijken.


woensdag 10 oktober 2012

Oma's recepten; Drumsticks


Drumsticks! Wie lust ze nou niet? Lekker met je vingers het vlees eraf peuzelen. Ook een van de weinige dingen die je met je handen mag eten overigens. En als ze lekker gaar zijn, is het verrukelijk!
Recept voor 4 personen.
8 grote drumsticks
Zout
Peper
Nootmuskaat
Blue band boter
Roomboter
1 jus blok van Maggie of Knorr
Grote braadpan of een koekenpan met een flinke hoge rand.

Zo maak je het.

Leg de acht drumsticks een uur in een kom met water en zout i.v.m. met de zuiverheid en het zout trekt ook in de drumsticks. Droog de drumsticks af met een theedoek en doe er een klein beetje zout, peper en een klein beetje nootmuskaat overheen (alleen als je van nootmuskaat houdt). Doe een flink stuk Blue band boter in de pan, en een flink stuk roomboter. Dan krijg je een lekker jus. Laat de boter smelten. Leg de drumsticks er twee aan twee in. De drumsticks mogen pas in de pan als de boter sist. Anders is het niet warm genoeg. Je laat ze aan alle kanten mooi goud bruin worden. En dan leg je de volgende twee drumsticks erin. Deze handeling herhaal je totdat je alle drumsticks gebakken hebt.

Pak een soepkom en brokkel er de jus blok erin en voeg er water bij. Dit roer je tot een glad geheel. Voeg het mengsel bij de drumsticks. En leg de deksel op en laat het lekker sudderen. Vergeet niet om het vuur klein te zetten. Anders branden je drumsticks aan. Je moet niet vergeten om tussendoor te kijken. Want je kip mag niet droog komen te staan. Gaat dat wel gebeuren? Giet er dan een beetje water bij.

Tip.

Trek een schort aan of een oude bloes. Want de kip kan erg spetteren. Dus wees alert voor vet vlekken en dat je je niet verbrand.

De drumsticks komen goed tot zijn recht met gekookte aardappelen, verse wortjetjes en peultjes. Ook erg lekker met wortelstamp.

woensdag 3 oktober 2012

Culinair Tilburg!


Afgelopen weekend was het Culinair Tilburg. ‘Mooi’, dacht ik. Lekker heel de middag hapjes proeven voor een appel en een ei. Een lekker wijntje drinken en mensen kijken. Nou, een ding had ik dus goed mis. ‘Hapjes proeven voor een appel en een ei’. Als er staat:  2,40 euro per consumptie, moet je dus ook bedenken dat ze meerdere consumpties voor een gerecht kunnen rekenen. En dus ook voor een wijntje.
Samen met mijn vriendje trotseerde ik het high society gebeuren. Helaas waren wij niet volledig in Gucci gehesen met een dure tas en zonnebril maar dat mag de pret niet drukken. Heel dapper kochten we voor 30 euro munten (dat zijn er dus 12 en we kregen een beetje geld terug). Snel een lekker biertje en een wijntje bestellen. Prima jongens! 2,40 euro voor een biertje en 5,60 euro voor een wijntje. En de wijn kwam niet eens uit een gouden fles! Toch was ie erg lekker, dat moet ik eerlijk toegeven.

Van mensen kijken en wat drinken krijg je honger. Een rondje maken over Culinair Tilburg en eens kijken wat er te halen valt. Ons oog viel op kalfszwezerik wat dus echt lekker is. Oke, 9 euro kost dat gerecht. Maar goed, als je een gevuld bordje krijgt…prima! Nou jongens, niet dus! Kijk maar even naar afbeelding 1. Ook dit was trouwens heerlijk, daar niet van. Niks ten nadelen van het restaurant wat het klaar maakte.

Op naar het volgende restaurant. Nieuwe rondes, nieuwe kansen. Laten we de eendenlever proberen (sorry voor de genen die het zielig vinden, maar het is gewoon lekker). Hier kregen we wel een flink bordje. En dat spul was nog behoorlijk machtig ook. En dat maar voor 2,40 euro. Dat was dan weer een lekkere meevaller.
Ondertussen hadden we nog twee en een halve consumptie over. Een carpaccio kan er altijd wel in. Dus daar gingen onze twee consumpties aan op. Zonder meer, ook de carpaccio was goddelijk. Over de organisatie, sfeer en kwaliteit van het eten en drinken valt niks te zeggen. Volgend jaar ga ik gewoon weer! Ik weet wat me dan te wachten staat. Dan is de klap ook niet zo hard.

1. Puree van pastinaak, kalfszwezerik, rode biet, ham
Restaurant: Taste! / Tilburg

2. Crème brulée van eendenlever met een laagje krokante caramel
Restaurant: Sur Plus / Tilburg

3. Carpaccio met parmazaanse kaas, rucola, pijnboompitjes en een truffeldressing.
Restaurant: Riddershoeve / Berkel-Enschot