zondag 3 februari 2013

Prei-aardappelsoep

Prei-aardappelsoep; ik zie je denken, wat een gekke combinatie. Dat dacht ik namelijk ook  in de eerste instantie. Maar toch overwon mijn nieuwsgierigheid het weer. En de soep is heerlijk! Dus bij deze het recept.

Recept voor 4 personen.
1  prei stengels
1 grote aardappels
1 ui
2 groente bouillon blokken
1 liter water
1 flesje room

Zout
Peper
Olijfolie/boter
staafmixer

Zo maak je het.
Snij de ui in stukjes en de prei in fijne ringen. Verwarm de kookpan voor en doe er wat olijfolie of boter in. Fruit de ui een paar minuten in de pan. Daarna voeg je de prei erbij en het geheel laat je vijf minuten stoven. Ondertussen schil je de aardappels en snij je ze in fijne plakjes. Voeg het water, de twee bouillon blokken en de aardappelschijfjes bij de gestoofde prei en ui. Dit moet 15 minuten koken zodat de aardappelschijfjes gaar zijn.

Kun je de aardappels goed doorprikken met een lepel? Dan kan je de staafmixer erbij pakken en alles pureren tot het helemaal glad is. Om het op smaak te brengen voeg je wat zout en peper toe.

Tip.
Het is lekker om een klein scheutje room bij je soep te gieten.

 

 

Bron: 5 ingrediënten 1 gerecht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten