Recept voor 4 personen.
400 gram Leerdammer
kaas500 gram Gruyère kaas
400 ml droge witte wijn
1 eetlepel maïzena
1 teen knoflook
1 á 2 bakjes grote
cocktailgarnalen
2 pakjes krabsticks2 paprika’s (groen en rood)
1 zakje worteltjes
1 komkommer
2 stokbroden
Zo maak je het.
Snij je knoflookteen
door de helft en vet de volledige pan in met de knoflook. Dit is erg lekker en
handig omdat de knoflook de pan invet, en je hebt een klein beetje
knoflooksmaak bij je kaas.
Dan doe één
eetlepel maïzena in een kommetje en voeg er van de 400 ml wijn c.a. 50 ml wijn bij
zodat je het kan mengen. Want zodra de kaas gesmolten is voeg je er dit mengsel
toe zodat het geheel met elkaar bindt. Zet je fondue pan op het vuur en doe de
overige 350 ml witte wijn in het pannetje. De kaas heb je ondertussen al in blokjes
gesneden (hoe kleiner de blokjes, hoe sneller het smelt). Voeg de blokjes kaas
beetje bij beetje toe en laat het langzaam smelten. Het is belangrijk dat je
goed roert tussendoor! Anders brand het aan. Als het gesmolten is voeg je het
maïzenamengsel toe. Dit kan na ongeveer 20 minuten, maar dat ligt natuurlijk
aan je kaasblokjes.
Tussen het roeren
door snijdt je de groenten in repen. Als je de komkommer en paprika wast, droog
het dan goed af, zo blijft de kaas beter plakken. Snijdt het stokbrood in stukken. De groentens, het stokbrood, de garnaaltjes en krabstickjes kan je lekker dippen in de kaas. En smullen maar!
Tip.
Rauwe
bloemkoolkroosjes en cherrytomaatjes zijn er ook erg lekker bij.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten