maandag 29 juli 2013

Gezonde BBQ snacks part 1

Het is zomer en dat houdt in: BBQ natuurlijk! Gezellig met je vrienden of familie rond een tafel vol eten genieten van het mooie weer. Je hebt de standaard salades op tafel staan, een grote hoeveelheid stokbrood en misschien wat fruit. Maar dit kan ook anders. Vandaag krijgen jullie het eerste deel van elf heerlijke gerechten.

Van boven naar beneden:

Avocado salade
Ingrediënten voor 4 personen
1 avocado
5 rijpe tomaten
1 rode ui

Olijfolie
Peper
Zout

Zo maak je het
Snij de avocado, tomaten en ui in fijne stukjes, besprenkel het met olijfolie en breng het op smaak met peper en zout. Zo heb je een simpele, gezonde en erg lekkere salade.

Tonijnfritta’s
Ingrediënten voor 4 personen
4 sneetjes brood (volkoren of wit)
375 ml melk
1 uitje
2 blikken tonijn à 170 gr
3 eieren
250 gr geraspte kaas
2 el mayonaise

Peper
Zout
Muffinvorm

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden. In tussen verwijder je de korstjes van het brood en week dit in een grote kom met melk. Snipper het uitje in hele fijne stukjes en klop de eieren, dit voeg je samen met de rest van de ingrediënten in de kom. Meng alles goed door elkaar. Vet de muffinvorm in met boter en vul het mengsel bijna tot de rand. Zet de fritta’s 15 minuten in de oven tot ze goudbruin en gestold zijn. Laat ze even in de oven afkoelen om instorten te voorkomen en serveren maar.

Bruchetta
Ingrediënten voor 4 personen
1 ciabatta
5 tomaten
1 rode ui
Verse basilicum

Olijfolie
Balsamicodressing
Peper
Zout

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden. In tussen snij je de tomaten, rode ui en basilicum in fijne stukjes. Doe dit alles in een grote kom en giet er wat balsamicodressing overheen. Om het op smaak te brengen bestrooi je het de salade met wat peper en zout.
Snij de ciabatta in stukken (niet te dun) en leg ze c.a. 5 minuten in de oven. Na die 5 minuten haal je de ciabatta eruit en besprenkel je de stukken met olijfolie. Verdeel hierna de salade op de stukjes brood en voilá, je bruchetta is klaar om geserveerd te worden.